Opis
Mokosh
100% Olej Jojoba to wyjątkowy, czysty surowiec kosmetyczny wytworzony z najwyższej jakości certyfikowanego surowca organicznego.Produkt przeszedł rygorystyczne badania mikrobiologiczne i dermatologiczne. Zamknięty został w ciemnejszklanej buteleczce, która chroni jego drogocenne właściwości przed działaniem światła. Olej jojoba pod względem chemicznym jest płynnym woskiem. Zawarte w nim płynne estry woskowe swoją budową niezwykle przypominają naturalne sebum wydzielane przez ludzką skórę. Dzięki temu olej doskonale się wchłania, nie zapycha porów i wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, zapobiegając utracie wody.
Składniki/Ingredients
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil 100%.
Właściwości
Kosmetyczny olej jojoba, Mokosh
- Wzmacnia naturalną barierę hydrolipidową, zmiękcza i wygładza naskórek.
- Bogaty w witaminy A, E i F oraz fitosterole spowalnia procesy starzenia się skóry.
- Nabłyszcza przesuszone końcówki włosów oraz wzmacnia płytkę paznokcia.
- Jako wosk jest niezwykle odporny na proces jełczenia, co znacznie wydłuża jego trwałość.
Przeznaczenie
Czysty olej jojoba to kosmetyk wszechstronny, odpowiedni dla każdego typu skóry –odprzesuszonej po tłustą, mieszaną i trądzikową – nie blokuje porów i równoważy wydzielanie sebum.Doskonale wspiera pielęgnację przy AZS, łuszczycy, egzemie czy łupieżu. Jest idealny jako naturalny olej do masażu ujędrniającego.Ponadto pomaga w walce z rozstępami, poprawia elastyczność skóry i jest w 100% bezpieczny.
Stosowanie
Kosmetyk można stosować na kilka sposobów:
Twarz i ciało: Wmasuj kilka kropli oleju bezpośrednio w wilgotną lub suchą skórę okrężnymi ruchami.
Pielęgnacja włosów (olejowanie): Wmasuj olej w skórę głowy oraz końcówki. Owiń głowę folią i ręcznikiem, pozostaw na 10–20 minut, a następnie zmyj szamponem.
Odmładzająca kąpiel: Wlej niewielką ilość oleju do ciepłej wody. Możesz dodać kilka kropli ulubionego olejku eterycznego.
Wygładzający peeling: Pomieszaj olej jojoba z solą algową lub jodowo-bromową, dodaj opcjonalnie olejek eteryczny i wykonaj delikatny masaż ciała
Uwagi
UWAGA – opakowanie szklane!
Tylko do użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu z oczami.
Przechowywać poza zasięgiem dzieci.
Ze względu na swoje właściwości fizykochemiczne, olej jojoba poniżej temperatury 10°C może krystalizować (tężeć). Jest to proces naturalny, odwracalny i nie wpływa na jakość produktu.
Przechowuj w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu.
Przed pierwszym użyciem nanieś niewielką ilość oleju na mały fragment skóry i odczekaj 24h, aby wykluczyć reakcję alergiczną.
Cechy produktu
- Płeć
- Mężczyzna
- Kobieta
- Wiek
- dla dzieci
- dla młodzieży
- dla dorosłych
- Typ produktu
- Kosmetyk
- Postać
- olejek
- Działanie/właściwości
- antyoksydacyjne
- natłuszczające
- nawilżające
- regenerujące
- wspomagające
- zmiękczające
-
pokaż więcej …
- Problem
- łamliwość
- łojotok
- suchość
- wiotkość skóry
- Główny składnik
- olej jojoba
- Część ciała
- paznokcie
- skóra
- twarz
- włosy
- Pora stosowania
- na dzień
- na noc
- Rodzaj skóry
- dowolna
- Sposób aplikacji
- na paznokcie
- na skórę
- na włosy














Reviews
There are no reviews yet.